Falk ser fram emot publikens återkomst - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-06-04 13:21:04
Falk ser fram emot publikens återkomst

På söndag kommer BK Häcken för första gången på över ett år att spela inför publik, men inte hemma på Bravida Arena. Matchen mot Piteå är speciell på många sätt.
– Vi kommer få massor av energi från dem, säger Jennifer Falk.


BK Häcken tar emot Piteå i den åttonde omgången av OBOS Damallsvenskan. På grund av att konstgräsmattan på Bravida Arena just nu håller på att bytas ut kommer matchen istället att spelas på Valhalla IP. Detta blir också första matchen sedan de lättade publikrestriktionerna trädde i kraft. Det innebär att drygt 200 personer kommer att följa den från läktarplats. För flera av spelarna är det dessutom återkomst till deras förra hemmaarena. Valhalla IP var Kopparbergs/Göteborg FCs bas från det att klubben grundades 2004 fram till övergången till BK Häcken. En av spelarna som var med under den tiden är vår målvakt Jennifer Falk.
– Det är nästan svårt att förstå att det ska komma folk på matcherna nu, men vi har ju såklart längtat jättemycket efter det här. Det ska bli så kul att spela framför fansen och vi kommer få massor av energi från dem under matchens gång. Sen kommer det ju bli lite speciellt att spela på Valhalla igen och inte på Bravida, säger Falk.
Mötet med Piteå blir den sista matchen innan ett två veckor långt landslagsuppehåll. BK Häcken kommer till spel med tre raka segrar i ligan, fyra raka om man räknar med cupfinalen. Nu vill laget rida på vågen från den fina formen och gå in i det stundande upphållet med en fortsatt bra känsla i bagaget. Nyckeln till att kunna göra det kommer enligt Falk att ligga i det som gjort laget framgångsrikt tidigare under säsongen.
– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi får med oss en seger sen när det är så långt till nästa match. Vi ska fortsätta som vi har gjort de senaste matcherna, med att hålla ett högt bolltempo och på så sätt luckra upp deras kompakta defensiv, säger hon.
I tabellen jagar Gulsvart ledande Rosengård som är fem poäng före. Piteå ligger på en niondeplats i tabellen och har vunnit två av de sju inledande matcherna.

BK Häcken – Piteå IF
Valhalla IP
Söndag 6 juni, 15.00
Matchen sänds på Sportbladet Play

Läget i laget: Pauline Hammarlund är långtidsskadad och Beata Kollmats är ännu inte redo för spel efter sin skada.


Truppen: Loes Geurts, Jennifer Falk, Lotta Ökvist, Emma Kullberg, Luna Gevitz, Dylan Holmes, Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Johanna Rytting Kaneryd, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme, Milica Mijatovic, Anna Csiki, Dilja Zomers, Hanna Wijk, Evelyn Ijeh, Stina Blackstenius, Johanna Svedberg.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.