Football Friday flyttar in i Bergsjön - BK Häcken BK Häcken
CSR Föreningen
2021-03-23 13:36:21
Football Friday flyttar in i Bergsjön

BK Häcken har varit en del av Football Friday sedan 2017. Varje fredag träffas ungdomar och spelar spontanfotboll i Lundbystrandshallen och Brunnsboskolan. Nu växer verksamheten ytterligare och flyttar in i Bergsjön, där Football Friday kommer att arrangeras tillsammans med Kortedala IF och Familjebostäder.


Football Friday är ett aktivitets- och integrationsprojekt där ungdomar, 13–20 år, träffas och spelar spontanfotboll tillsammans varje fredagskväll.
Målet är att skapa en trygg och meningsfull mötesplats för ungdomar genom rörelse, motion och gemenskap.

Sedan starten har BK Häcken, tillsammans med Ungdomssatsningen Hisingen och tidigare även Hisingen FC, arrangerat kvällarna i Lundbystrandshallen och Brunnsboskolans idrottshall. Nu flyttar fredagsfotbollen för första gången utanför Hisingen. Från och med den 30 april kommer Football Friday även att spelas på Rymdtorgets konstgräsplan i Bergsjön varje fredag kväll. Dessutom tjuvstartar vi under påsklovet – mellan sjunde och nionde april klockan 15.00 till 18.00 kommer vi att vara på plats för att samla ungdomar som vill komma och spela spontanfotboll. 

Expansionen är möjlig tack vare ett samarbete med Bergsjön Familjebostäder och Kortedala IF, som går in som medarrangörer. Football Fridays projektledare, Panteha Milanian, ser fram emot att BK Häcken nu kommer kunna erbjuda spontanfotboll för ännu fler ungdomar. 

– Vi är otroligt glada och stolta över denna expansion. Förhoppningsvis kan vi ta med oss den glädje och den gemenskapen som vi byggt upp och fortsätta sprida den till ungdomarna i Bergsjön, säger hon. 


Football Friday Bergsjön

Deltagare: Ungdomar, tjejer och killar, 13–20 år.

Arrangörer: BK Häcken, Bergsjön Familjebostäder och Kortedala IF.

Aktivitet: Spontanfotbollsmatcher.

Plats: Rymdtorgets konstgräsplan.

När: Påsklovsspecial är igång 7–9 april 15.00–18.00.

Från och med den 30 april spelar vi varje fredag kväll: 18.30–21:30.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.