Här är vår nya matchtröja: ”Symboliserar Hisingen” - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2023-03-15 18:15:00
Här är vår nya matchtröja: ”Symboliserar Hisingen”

2023 års matchtröja är här med arkitektoniska mönster från Älvsborgsbron – vår väg ut i Europa.

– Vi ville hitta något som symboliserar Hisingen och BK Häckens framåtrörelse och då föll valet på den vackra Älvsborgsbron, säger Elin Öst Sandström, marknadschef på BK Häcken.

 

BK Häcken går in i säsongen 2023 som mästare på herrsidan, efter att för första gången någonsin fört Lennart Johanssons pokal till Hisingen, och som stora silvermedaljörer på damsidan. I dag presenteras årets matchtröja och BK Häcken har tillsammans med PUMA valt att fånga upp mönstret från Älvsborgsbron, för att symbolisera föreningens ursprung på Hisingen men också framåtrörelsen i klubben och utvecklingen som resulterat i att allt fler besökare tar sig över till ön för att se gulsvart underhållning på Bravida Arena – och att klubbens båda representationslag i år tar vägen över bron och ut i Europa, för dubbla Champions League-kvalspel.

I den nya matchtröjans ränder återfinns den triangulära formen från Älvsborgsbrons konstruktion.

– Bron har en symbolisk betydelse för ön och markerar en övergång mellan ön och Göteborg, den binder samman ön med fastlandet. Men det betyder samtidigt så mycket mer – Älvsborgsbron är vår väg ut i Europa, säger Öst Sandström.

 

Nytt för i år är även att de svarta ränderna framtill avslutas med pilar riktade uppåt, på matchtröjan som PUMA tagit fram exklusivt för BK Häcken.

– Pilarna upp mot axlarna ska representera en framåtrörelse – att vi som förening hela tiden vill framåt. Dessutom går vi mot en gulare tröja än förra året där ärmarna och axlarna nu har övergått till gult, säger Elin Öst Sandström.

Tröjan är gjord av hundra procent återvunnet, fjäderlätt material, framtagen för en fartfylld fotboll.

– Matchtröjan betyder så otroligt mycket men det är minnena som skapas i den som avgör hur man på lång sikt tänker tillbaka på ett specifikt års tröja, säger Elin Öst Sandström.

 


Kitta dig inför säsongen

Matchtröjan säljs digitalt HÄR och fysiskt på Bravida Arena under våra hemmamatcher, med start i helgen under lördagens och söndagens cupsemifinaler. Tröjorna är i unisexmodell och finns i storlekarna S–XXL. Matchtröjan kommer även, inom kort, att säljas i juniorstorlekarna 116–164.

 

Premiär för tröjorna blir i samband med hemmapremiärerna:

BK Häcken – Djurgården, 26 mars klockan 15.00.

Du köper din biljett till matchen HÄR

 

BK Häcken – Hammarby, 9 april klockan 15.00.

Du köper din biljett till matchen HÄR

 

Du har väl inte missat att köpa årskort? Du köper ditt årskort för säsongen HÄR


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.