Herr
2023-12-15 16:00:00
John Paul Dembe skriver fyraårskontrakt med BK Häcken

John Paul Dembe kommer närmast från ugandiska KCCA FC från vilka han lånats in under säsongen 2023. Bollklubben köper loss anfallaren från KCCA FC som nu skriver på för fyra år med BK Häcken.

– Jag vill vinna skytteligan i Allsvenskan och om jag gör mitt bästa så tror jag det är möjligt, säger han.

 

Anfallaren lånades in inför höstsäsongen 2023 och har sedan dess vara en del av A-laget och BK Häckens akademi. I P19 Allsvenskan noterades han för 10 mål på 8 matcher.

– Jag har gjort det bra och det är därför jag får ett nytt kontrakt. Det är en stor skillnad från Uganda. Miljön är bra och BK Häcken har fina faciliteter och är en bra klubb.

 

John Paul Dembe har meriter från Ugandas U20-landslag och som gjorde A–lagsdebut i Europa League-matchen mot Qarabaq. Hans kontrakt med BK Häcken sträcker sig över 2027.

– Jag är väldigt glad över att ha fått skriva på för BK Häcken. Och vill börja med att tacka tränare och spelare som har har stöttat mig under min första tid i klubben. Jag ska se till att prestera bra och göra mål, avslutar Dembe.

 

Martin Ericsson om sin färskaste signering:

– En stor anfallstalang som vi stiftade bekantskap med första gången på de afrikanska U20 mästerskapen för ett drygt år sedan. Han har under låneperioden spelat en hel del P19 matcher och där visat vilken målskytt han är. En spännande spelare med stor utvecklingspotential och egenskaper som kan utveckla honom till en komplett anfallare i framtiden.


Säkra din plats till nästa säsong redan idag – köp ditt årskort här.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved