Mersmak för Zomers efter första starten - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-07-06 12:21:00
Mersmak för Zomers efter första starten

BK Häcken åker under onsdagen till Östergötland och Linköping för den sista matchen innan OBOS Damallsvenskan tar ett längre uppehåll. Då vill Dilja Zomers göra ett sista avtryck innan första halvan av säsongen summeras för att slå sig in i startelvan på allvar framöver.  

Efter 6–2-segern hemma mot Kristianstad i fredags och flera olika målskyttar är det rimligt att anta att det offensiva självförtroendet är på topp. En av målskyttarna var Dilja Zomers, som dessutom gjorde sin första match från start. Tidigare under säsongens första halva har den unga isländskan fått göra enstaka inhopp och har då gjort det bra. Trots speltiden var målet i fredags redan hennes tredje för säsongen.
– Det kändes bra, det var väldigt skönt att göra mål igen och ta vara på att jag fick chansen i startelvan. Jag har haft liknande lägen tidigare under säsongen och känner att jag ofta har hittat bra tajming i straffområdet nu den sista tiden, säger Zomers.
Inför fredagens match hade 19–åringen gjort fem inhopp. När hon har varit på planen har hon ofta skapat chanser offensivt och visat fina tendenser, men första starten dröjde. Under första delen av säsongen har hon inte stressat upp sig över speltiden, utan fokuserat på att jobba hårt både på och utanför planen för att visa framfötterna och utveckla sitt spel. Själv vet hon också vad det behövs mer av för att speltiden ska fortsätta öka.
– Jag tycker att jag kan använda min teknik och fart lite mer och våga utmana mer en-mot-en. Sen behöver jag utveckla mitt arbete i defensiven och hur jag positionerar mig själv där.
Imorgon bär det av mot Linköping för sista matchen innan det längre OS–uppehållet. För Dilja Zomers är det en utmärkt möjlighet att visa upp sig ytterligare och stärka sina aktier. När andra halvan av årets Damallsvenska drar igång igen har hon helt klart för sig vad som gäller.
– Vi har ett väldigt bra lag med många bra spelare och det är hård konkurrens om platserna. Men mitt mål när jag kom hit var att få speltid och göra det så bra som möjligt när jag får chansen. Hittills har jag fått starta en match och gjort tre mål, nu vill jag ta ytterligare kliv och bli mer frekvent i startelvan, säger hon.

Linköping FC – BK Häcken
Linköping Arena
7 juli, 18.00
Matchen sänds i Sportbladet Play, du ser den HÄR.

Läget i laget: Jennifer Falk återvänder till truppen efter sin skadekänning, Pauline Hammarlund återhämtar sig efter sin korsbandsoperation, Beata Kollmats är inte redo för spel efter sin skada, Julia Zigiotti Olme är påväg tillbaka men inte aktuell för spel ännu, Hanna Wijk är inte redo för spel efter sin stukade fot, Alice Söndergaard är sjuk och är därför inte med.


Truppen: Loes Geurts, Jennifer Falk, Lotta Ökvist, Emma Kullberg, Luna Nörgaard Gevitz, Dylan Holmes, Filippa Curmark, Dilja Zomers, Filippa Angeldahl, Johanna Rytting Kaneryd, Molly Johansson, Elin Rubensson, Milica Mijatovic, Anna Csiki, Evelyn Ijeh, Stina Blackstenius, Johanna Svedberg.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.