Dam
2022-01-13 11:00:00
Mittbackstalang klar för BK Häcken

17-åriga Lisa Löwing är klar för BK Häcken. Mittbackstalangen kommer senast från Göteborgs DFF och kontraktet är skrivet på två år.

 

Lisa Löwing startade sin fotbollskarriär på Hisingen i Torslanda IK och spelade pojklagsfotboll fram till 2020 när hon gick till Göteborgs DFF, som är hemmahörande i damernas Division 1. Första året blev det fem matcher för Löwing i seniorfotbollen, men 2021 blev hon en bärande pjäs i Göteborgslaget och hon noterades för 20 matcher, varav 19 från start. Hon missade därmed bara två matcher på hela säsongen för Göteborgs DFF, som slutade på en fjärdeplats i tabellen.

Löwing har under året belönats med en landslagsplats och gjorde under 2021 två landskamper med 04-landslaget och en med 03-landslaget.

2021 blev mittbacken utsedd till årets 031-lirare av Göteborgs-Posten för sin tongivande roll i Göteborgs DFF. Kontraktet med BK Häcken är skrivet över säsongen 2023.

 

Lisa Löwing:

– Det känns jättebra, väldigt roligt och jag tror att det här kommer utveckla mig mycket. Jag har bra koll på BK Häcken sedan tidigare och sett många av matcherna. Det känns lite nervöst, men ska bli spännande att se och lära av spelarna i laget, säger Löwing och kommenterar sig själv som spelare:

– Jag är snabb och jag tänker spelet väldigt mycket.

 

Martin Ericsson:

– Lisa är en väldigt talangfull spelare som vi följt under en längre tid. Det är en spelskicklig och snabb mittback som vi tror kan bli riktigt bra. Vi kommer att ge henne den tid och de förutsättningarna hon behöver för att utvecklas här i BK Häcken och det kommer bli spännande att se hennes fortsatta utveckling.

 

Lisa Löwing

Ålder: 17 (2004-09-14)

Position: Mittback

Tidigare klubbar: Torslanda IK, Göteborgs DFF

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved