Nominera till BK Häckens Vägen Framåt-pris - BK Häcken BK Häcken
CSR
2021-02-16 17:40:00
Nominera till BK Häckens Vägen Framåt-pris

Vem tycker du har gjort en extraordinär insats för ungdomar på Hisingen? Nu är det dags att nominera vem du tycker ska vinna Vägen Framåt-priset 2021.


BK Häckens Vägen Framåt-pris är ett stipendium som tilldelas någon eller några som jobbar aktivt för att skapa ett positivt sammanhang för ungdomar på Hisingen och är ett stipendium på 20 000 kronor som delas ut till en insats som genom socialt engagemang skapat en positiv samhällsutveckling för ungdomar på Hisingen, i frågor som rör inkludering, mångfald och/eller jämställdhet.

Vägen Framåt-priset hette tidigare BK Häckens samhällspris och 2020 tilldelades det MBU – Människan bakom uniformen för deras arbete att skapa bättre relationer mellan ungdomar och anställda i uniformsyrken.

Motiveringen löd då ”Vägen Framåt-priset 2020 tilldelas MBU, Människan bakom uniformen, för sitt arbete med att förena människor och på ett inkluderande sätt skapa ett bättre samhällsklimat på Hisingen. Med ungdomars perspektiv som utgångspunkt, skapar MBU:s ambassadörsförening intresse för och delaktighet i att öka andra ungdomars förståelse för samhällsstödjande yrken, samtidigt som ”uniformbärarna” i sin tur får lära känna ungdomarna under kepsen.

Polis, räddningstjänst, vaktbolag och andra organisationer samarbetar med ambassadörerna när de behöver stöd i utbildningar och aktiviteter, vilket ger ett direkt inflytande och påverkan i frågor som rör ungdomar. Exempelvis genom räddningstjänstens utbildningar i kommunikativt förhållningssätt, i samarbete med polisens volontärer och i Västtrafiks arbete för att förebygga stenkastning och laserskjutning mot förare.

Genom att få inflytande och påverkan i arbetet för att öka samverkan mellan de samhällsstödjande yrkena och Hisingens ungdomar, växer ambassadörerna till trygga unga ledare och förebilder, som i sin tur skapar ringar på vattnet och bidrar till att fler ungdomar vill engagera sig för att bidra till ett bättre samhällsklimat.”


Fakta om Vägen Framåt-priset

Vägen Framåt-priset tilldelas någon eller några som arbetar aktivt för att skapa ett positivt sammanhang för ungdomar på Hisingen. Ett stipendium på 20 000 kronor delas ut till en insats som genom socialt engagemang skapat en positiv samhällsutveckling för ungdomar på Hisingen, i frågor som rör inkludering, mångfald och/eller jämställdhet.


Fakta om Vägen Framåt

BK Häcken är en viktig samhällsaktör i vår närmiljö, där vi genom fotbollen skapar glädje och en positiv enande kraft för hela Hisingen. Vårt fokus på ungdomar, utveckling och hållbarhet gör oss till den dynamo som fångar upp den positiva energi och framåtanda som finns på Hisingen. Vi tror på att våra insatser gör skillnad. 


SÅ HÄR NOMINERAR DU

Skriv namnet på den person eller organisation du vill ska vinna priset, samt en motivering till varför.

Priset kan tilldelas såväl en enskild person som en förening eller annan organisation.

Skicka namn och motivering tillsammans med ditt namn och telefonnummer till [email protected]. Märk mailet med ”Nominering Vägen Framåt-priset”.


Senast den 9 mars vill vi ha din nominering.

Tidigare mottagare av BK Häckens Vägen Framåt-pris:

2020: MBU - Människan bakom uniformen

2019: Modi Ibrahim, Hisingen FC.
2018: Leif Sjöqvist, Hisingsbacka FC.

2017: Integrationscentrum.

2016: Hisingens boxningsklubb.

2015: Västra Hisingens basketklubb.

2014: Göteborgs Downfamiljer (Mohammed Ali Khan).

2013: MOD – Mer organdonationer.

2012: Hisingsbacka FC.

2011: Safewalk, Länsmansgården.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.