Hållbarhet
2021-02-16 16:39:33
Nu drar Football Friday igång igen

Tuffare restriktioner tvingade Football Friday att stoppa sin verksamhet i slutet av 2020. Nu är spontanfotbollen äntligen tillbaka och det börjar med en sportlovsspecial.


Football Friday, som är en del av BK Häckens CSR-verksamhet Vägen Framåt, är spontanfotboll på fredagar för ungdomar mellan 13–20 år. Verksamheten bedrivs inomhus i Lundbystrandshallen samt Brunnsboskolans idrottshall och under somrarna anordnas både en turnering på Bravida Arena och en mindre turné på olika planer runtom i Göteborg.

Med tuffare restriktioner i samhället tvingades Football Friday att ställa in sin verksamhet i slutet av förra året, men nu är spontanfotbollen äntligen tillbaka, om än i något mindre skala med färre deltagare.

– Det känns fantastiskt att kunna starta upp det här igen. Med fortsatta restriktioner behöver vi begränsa oss till trettio deltagare, men förhoppningsvis kan vi successivt börja öka deltagarantalet när restriktioner lättas över tid. Football Friday spelar en viktig roll och för många ungdomar är det en av veckans höjdpunkter att få komma och spela på fredagarna, så det känns verkligen bra att vi kan sparka igång igen, säger Panteha Milanian, som är projektledare för Vägen Framåt.


Redan i morgon, onsdag, kör Football Friday igång med en sportlovsspecial i Brunnsboskolans idrottshall. Då är det 17.00–20.00 som gäller. Sedan är det veckans andra tillfälle på fredag, då i Lundbystrandshallen 3, 15.00–18.00.

Endast 30 personer kommer att kunna delta och det är ” först till kvarn” som gäller för deltagandet. På grund av restriktioner är det också tills vidare en maxålder på 19 år vid samtliga Football Friday-tillfällen framöver.

Veckorna därpå rullar Football Friday på som vanligt varje fredag, se mer information nedan. Det kommer dock vara begränsat till just trettio deltagare tills restriktionerna lättar.


Följ gärna Football Friday på Instagram HÄR för att hålla er uppdaterade.


FAKTA

Deltagare: Ungdomar, tjejer och killar, 13–20 år.

Arrangörer: BK Häcken och Ungdomssatsningen Hisingen.

Aktivitet: Spontanfotbollsmatcher.

Plats:

Lundbystrandshallen 18.30–21.30 (Första timmen enbart för tjejer)

Brunnsboskolans idrottshall 19.00–22.00 (Första timmen enbart för tjejer)


Under Sportlovsveckan:

Onsdag 16 februari: Brunnsboskolans idrottshall 17.00–20.00

Fredag 19 februari: Lundbystrandshallen 15.00–18.00

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved