Ny vice lagkapten i BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-09-21 12:00:00
Ny vice lagkapten i BK Häcken

I dag spelar BK Häcken match mot Paris Saint-Germain. Till matchen står det klart vilka som blir vice lagkaptener, bakom Filippa Curmark.

– Vi är ett team med Curmark, Rubensson och Rybrink där vi tror att deras tre personligheter kompletterar varandra väldigt bra, säger Robert Vilahamn.

 

 För två veckor sedan presenterade BK Häcken Filippa Curmark som ny lagkapten för laget i OBOS Damallsvenskan. Nu presenterar laget vilka som blir vice lagkaptener.

– Likt alla ledare behöver man bli assisterad, som jag som har mina assisterande. Filippa Curmark är en ledare med stöttning av våra vicekaptener. De blir ett ledarteam som hjälps åt i ledarrollen, säger Vilahamn.

 

Tidigare var Filippa Curmark vicekapten tillsammans med Elin Rubensson. Det är alltså Josefine Rybrink som är nytillkommen till den formella ledargruppen bland spelarna.

– Det är så klart jätteroligt. Det är klart att det är kul när man känner ett sådant förtroende att man får vara vicekapten. Praktiskt innebär det lite mer ansvar och så, så klart. Men det är inte så att man förändras som person och man är ju lika mycket ledare som tidigare, säger Josefine Rybrink.

 

Samtidigt som Rybrink uttrycker glädje över att bli vicekapten, passar hon även på att hylla nyblivna lagkaptenen och sin vicekaptenskollega.

– Curmark är en naturlig ledare, både på och utanför planen. Hon tar sig an rollen bra och sköter om alla spelare i truppen. Det är samma med Rubensson. Hon är jättetrygg och lugn som person. Vi är olika typer av ledare, på våra egna sätt. Det blir en bra mix och det känns tryggt att ha Elin Rubensson på den positionen också, säger hon.


Glöm inte bort att Sportbladet sänder Champions League-kvalmatcherna mot PSG. Du kan se dagens match, borta mot PSG, HÄR. 
Avspark 20.30, sändningen börjar tio minuter före avspark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.