Överklagandenämnden ger BK Häcken rätt – Djurgårdsmatchen flyttas - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-09-03 12:23:00
Överklagandenämnden ger BK Häcken rätt – Djurgårdsmatchen flyttas

Överklagandenämnden bifaller BK Häckens överklagan, vilket innebär att matchen mot Djurgården kommer att få ett nytt speldatum.


BK Häcken valde att överklaga tävlingskommitténs beslut om att fastställa omgång 19 i Allsvenskan, BK Häcken–Djurgården, till 9 september, eftersom att beslutet gick emot tävlingsbestämmelsernas 2 kapitel, 20 §. Överklagandenämnden meddelade i dag sitt beslut och bifaller överklagan.

Nämnden skriver bland annat i sitt beslut: ”Med hänsyn till den korta tiden mellan landskampen i U21-landslaget den 8 september och den planerade matchen i förbundsserien den 9 september måste en kollision i bestämmelsens mening anses föreligga i detta fall. Därmed har Häcken enligt Överklagandenämndens bedömnings rätt att på begäran få matchen flyttad.”

– Det är ett väntat och väldigt positivt beslut för fotbollens och Allsvenskans sportsliga integritet. Det gör också att våra spelare som är iväg på U21-kvalet kan fokusera fullt ut på det. För två av dem är det första gången de får dra på sig den landslagströjan, så inte minst för deras skull känns det otroligt positivt att de kan göra det till hundra procent och sedan komma hem och med hundraprocentigt fokus kunna ge allt med oss i den allsvenska toppstriden, säger klubbchef Marcus Jodin.

Han menar att överklagandenämndens beslut är en seger för Allsvenskan i stort, inte bara för BK Häcken.

– Det här är en match i den absoluta toppstriden och självklart är det av intresse för fler lag och för Allsvenskan som liga att den avgörs på planen. För svensk fotbolls integritet var det här en seger, säger Marcus Jodin.

Överklagandenämnden ger nu tävlingskommittén i uppgift att tillsammans med klubbarna fastställa ett nytt datum för matchen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.