Akademi Hållbarhet
2024-10-17 12:00:00
SEB höll utbildning i privatekonomi för BK Häckens ungdomsspelare

Återigen har BK Häckens mångåriga hållbarhetspartner SEB hållit utbildningar i privatekonomi för BK Häckens ungdomsspelare.

 – Grunden bakom initiativet är att hjälpa spelarna att få en viss ekonomisk förståelse, Anders Wahrnberg, utvecklingschef i BK Häcken.

 

BK Häckens mångåriga partner SEB besökte under tisdagen Gothia Park Academy för att hålla föreläsningar i privatekonomi. Syftet med detta har varit att ge BK Häckens ungdomar nycklarna till att i tidig ålder ta hand om sin ekonomi.

– Det är många ungdomar som tycker att ekonomi är krångligt och svårt. Därför tycker vi att det är viktigt att hjälpa till, och utbilda ungdomar i dessa frågorna, säger Niklas Kristofersson, som är ansvarig på affärsområdet Spara på SEB i Göteborg.

 

För BK Häcken är det här en chans att ge sina ungdomar värdefull kunskap, något som går i linje med klubbens ambition att utbilda spelare även utanför fotbollsplanen.

 – Grunden bakom initiativet är att hjälpa spelarna att få en viss ekonomisk förståelse. Vi vill ge spelarna information om vad man kan göra utanför planen, antingen om de har en karriär eller om de väljer att sluta spela fotboll, Anders Wahrnberg, utvecklingschef i BK Häcken.

 

Som ett led i BK Häckens hållbarhetsarbete ser klubben över sin långsiktiga plan för att vara med och minska ojämlikheten. BK Häcken fortsätter arbetet tillsammans med klubbens hållbarhetspartners för att nå FN:s globala mål till 2030. Med hjälp av SEB, Demo Group, Länsförsäkringar, Stadium och Varis Förvaltning tar vi steg mot mål nummer 10, ”Minskad ojämlikhet”.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved