Resumé av kvällens medlemsmöte - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2021-11-18 20:48:23
Resumé av kvällens medlemsmöte

Under torsdagskvällen höll BK Häcken sitt årliga medlemsmöte på Bravida Arena. Cirka hundra åhörare fick lyssna till bland annat Per-Mathias Högmo, Robert Vilahamn och Martin Ericsson.

 

Ordförande Anders Billström inledde kvällen med att hälsa alla välkomna och lämnade över ordet till klubbchef Marcus Jodin som pratade om de två åren sedan det senaste fysiska årliga medlemsmötet. Han pratade bland annat om BK Häckens utveckling de senaste åren och utmaningarna klubben ställts inför under coronaåret och effekterna av detta.

– Vi har ställts inför stora utmaningar, men föreningen mobiliserade och tog sig igenom coronaåret tillsammans. Vi har 94% av våra partners kvar och dubblerat antalet medlemmar. Vi är otroligt tacksamma för allt stöd ni medlemmar visat.

 

Han pratade därefter om framtiden för Bollklubben och hur ljust han och styrelsen ser på de kommande åren.

– Vi har skapat oss oerhört bra möjligheter att vara en av de klubbarna som kommer ut starkast från pandemin.

 

Därefter äntrade kommunikationschef Malin Fahlén scen, som intervjuade damlagets landslagsstjärna Elin Rubensson och huvudtränare Robert Vilahamn. Den förstnämnde pratade om den turbulenta starten på året med föreningsbytet och tacksamheten för BK Häcken.

– Jag talar för alla i laget när jag säger hur otroligt tacksamma vi är över hur ni tagit emot oss i föreningen och vilket stöd ni visat under året, sa Rubensson.

Robert Vilahamn pratade bland annat om första tiden som huvudtränare och den spännande framtiden som väntar damlaget och damfotbollen i Sverige.

– Många tar ett krafttag kring damfotbollen, som bara kommer att fortsätta växa. Nu har vi en chans att bygga upp en kultur kring laget här i BK Häcken och bli ledande i Norden inom damfotbollen.

 

Efter Elin Rubensson och Robert Vilahamn var det Patrik Wålemark och Per-Mathias Högmos tur att gå upp på scen. Den förstnämnde pratade mycket om bergochdalbanan laget gått igenom under året och hur han ser på sin egen utveckling och Per-Mathias krokade i och pratade om de enorma spetskvaliteterna han ser hos den unge Wålemark.

– Hans steg, hur han för bollen och samtidigt skyddar den och hur han värderar situationer. Det är detaljer som gör honom till en oerhört spännande spelare, sa Högmo.

 

Högmo blickade också framåt inför 2022 och ser positivt inför kommande år.  

– Vi ser konturerna av ett väldigt spännande lag inför nästa säsong.

 

Högmo fick en del medlemsfrågor och det fick även sportchef Martin Ericsson, som var näst på tur att kliva upp på scenen. Ericsson pratade om hans första år som sportchef och hur det var att få in ett elitlag på damsidan i föreningen i och med övertagandet av GFC och de spännande utmaningarna som kom med detta. Precis som tidigare talare pratade Martin Ericsson mycket framtid, som han ser ljust på.

– Med det ”nya” Gothia Park Academy tar vi ytterligare kliv i att bli en av klubbarna i Skandinavien med bäst förutsättningar och det skapar en otrolig grund att utveckla spelare på.

 

Nyfikna medlemmar var givetvis intresserade av Ericssons planer gällande truppbyggena inför 2022, där han kunde avslöja att mittbackspositionen är något de tittar på specifikt i herrlaget.

– Vi har en kapten som lägger skorna på hyllan och Joona Toivio som lämnar, så mittbackspositionen kommer vi att förstärka.

 

Efter Martin Ericsson klev Marcus Jodin upp på scen igen för att prata ekonomi och strategiska frågor. Han kom också in på det ökade mediautrymmet BK Häcken fått i och med damernas inträde i föreningen.

– Vi har tagit enorma kliv mediamässigt, vilket stärker vårt varumärke. Det gör oss som klubb mer intressant för partners och det kommer också på långt sikt att fylla våra läktare.

 

Sist upp på scen var Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson, som ser positivt på turneringens framtid och expandering. Bland annat tog Andersson upp nya Gothia Cup Cancún, som kommer att spelas i Mexiko och att BK Häcken nu tagit över driften av Partille Cup.

Vad gäller Gothia Cup 2022 är intresset större än någonsin, men med fortsatt osäkerhet runtom i världen kan vi inte vänta oss ett lika stort Gothia Cup som tidigare.

– Intresset för Gothia Cup är 20 procent större i år än samma tidpunkt tidigare år och många länder har dubbelt så många antal anmälda lag. Samtidigt råder det fortfarande restriktioner kring inresa från många länder och vi räknar inte med att ha 80 nationer som vi brukar, utan snarare hälften. I numerär hoppas och siktar vi på 80–85 procent av ett vanligt år i antal lag.

 

Marcus Jodin och Anders Billström avslutade sedan kvällen och därefter väntade mingel och frågestund.

 

BK Häcken tackar alla som deltog under medlemsmötet.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.