Säsongspremiär för Football Friday i kväll - BK Häcken BK Häcken
CSR
2019-10-04 12:43:27
Säsongspremiär för Football Friday i kväll

I kväll drar en ny säsong av Football Friday igång. En nyhet är att första timmen är till för bara tjejer.

– Vi vill gärna att fler tjejer deltar och vi hoppas att det här ska bidra till det, säger Panteha Milanian, ansvarig på BK Häcken. 


Efter några månaders uppehåll är det i kväll dags för Football Friday att slå upp portarna igen för alla fotbollssugna ungdomar mellan 13-20 år. Nytt för den här säsongen är alltså att första timmen är avsedd för endast tjejer.

– Vi vet att det finns många tjejer som vill vara med men som av olika anledningar inte har kommit. Genom att avsätta första timmen till bara tjejer så tror och hoppas vi få dit ännu fler, säger Panteha Milanian.


Det är tredje året som BK Häcken är medarrangör till Football Friday – aktivitets- och integrationsprojektet där ungdomar spelar spontanfotboll med varandra på fredagskvällarna. Sedan förra året är det BK Häcken ihop med Ungdomssatsningen Hisingen som driver projektet. Annorlunda jämfört med förra säsongen är också platsen. Efter ett år i Gothia Tennis är Football Friday nu tillbaka i Lundbystrandshallen igen. 

En tredje nyhet är att Football Friday nu kommer att finnas på två ställen. I Brunnsboskolans idrottshall har det i några år förekommit ett liknande upplägg men nu blir den verksamheten en del av Football Friday.

– Det är kul att vi fått till ett samarbete i Brunnsbo så att vi nu kan vara på två ställen med Football Friday, säger Panteha Milanian.


I Brunnsbo har de redan varit igång ett par veckor men från och med i kväll är de officiellt en del av Football Friday. 

Ingen föranmälan krävs för att vara med och deltagandet är gratis.


Lundbystrandshallen (Anders Carlssons Gata 10)

Tid: 18.30-21.30 (första timmen, 18.30-19.30, är avsedd för endast tjejer)


Plats: Brunnsboskolans Idrottshall (Klassikergatan 2)

Tid: 20.00-22.00

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.