Sent mål avgjorde i Paris: "Bra resultat att stå på" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-09-21 23:25:48
Sent mål avgjorde i Paris: "Bra resultat att stå på"

Med fem minuter kvar av matchen stod det 1–1 på resultattavlan. Men med fem minuter kvar av matchen fick Paris Saint-Germain in ett segermål.

– Vi står upp sjukt bra och de skapar inte mycket på oss. Det är ändå en rätt bra känsla. Det är ett bra resultat att stå på inför returen, säger Filippa Curmark.

 

Paris Saint-Germain tog tidigt tag i bollinnehavet i matchen, utan att hota med några större chanser framåt. Men i och med trycket fick Paris Saint-Germain med sig flera hörnor i den första halvleken – och det var genom en av dem som det första målet kom.

– De hade en del fasta där i första halvlek. Jag tror att någon från bortre ytan kommer bakifrån och nickar in den. De är väldigt bra där, stora och starka. Det är något vi får se upp med i nästa match, säger Filippa Curmark.


 Efter målet fortsatte BK Häcken att sätta hög press när tillfälle gavs – vilket också gav resultat. Marika Bergman Lundin gick högt och satte press, vann kampen mot sista försvararen och tunnlade Paris Saint-Germains målvakt till 1–1.

–  Det var en sådan chans, en liten chans som blev en väldigt bra chans, och där gör vi mål och straffar dem. Det är små marginaler men den känslan tar vi verkligen med oss – att vi kan skapa ännu fler chanser på hemmaplan, säger Curmark.

 

I den andra halvleken blev Paris Saint-Germain än mer dominanta sett till bollinnehavet. Men BK Häcken stod upp med ett ramstarkt försvar – fram till den 86:e minuten då Paris Saint-Germain, efter inlägg från högersidan, lyckades få in ett segermål.

– Just nu mycket blandade känslor, man är besviken över att inte hålla ett kryss, samtidigt är jag stolt över laget. Det var en stark kämpainsats. Vi står upp sjukt bra och de skapar inte mycket på oss. Det är ändå en rätt bra känsla. Det är ett bra resultat att stå på inför returen, säger Curmark.

 

Resultatet innebär att matchen, i högsta grad, fortfarande lever inför returen på Bravida Arena nästa vecka.
 – Man kan väl säga att vi åkte hit med en gameplan om att försvara resultatet och förhoppningsvis kunna kontra in ett mål. Vi ville vinna den här matchen. Men så fick de in 2–1-målet. Vi behöver gå för det hemma men matchen lever. Men nu måste vi vara ännu modigare, lyfta det ännu ett hack. Men känslan är att det är ett bra resultat. Vi har kvaliteter att slå dem på hemmaplan. Den känslan, att vi åker hem och vet att vi är så bra som vi är – det är starkare än resultat, säger Robert Vilahamn.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.