Slutspelsdags för våra akademilag - BK Häcken BK Häcken
Akademi
2020-10-09 10:12:57
Slutspelsdags för våra akademilag

Det har varit en minst sagt bra säsong för vår akademi så här långt. P16 och P19 kammade hem guldet i Ligacupen och alla tre akademilagen har gått som tåget i seriespelet. Nu väntar spännande slutspelstider.


P17 slutade tvåa i sin serie, tre poäng efter Halmstad och två poäng före trean Malmö FF. P19 var snäppet vassare och vann Allsvenskan Södra, hela fem poäng före tvåan Elfsborg. Dessutom är P16 mycket nära att säkra en semifinalplats i kampen om SM-guldet efter en stark 5–1-seger borta mot IFK Göteborg i onsdags.

– Vi gör en fullt godkänd vårsäsong i akademin, två ligacupguld och topplaceringar, mycket mer går inte att begära. Jag är stolt över tränarna och grabbarna så här långt, men nu gäller det att bibehålla de goda resultaten i slutspelet, säger akademichef Tomas Andersson.


P16 behöver minst en poäng mot Norrby på söndag för att säkra förstaplatsen i sin serie. Lyckas laget göra det väntar semifinal mot någon av de andra tre gruppvinnarna.

För P17 och P19 väntar en slutspelsserie, där topp fem i varje serie möts i enkelmöten. Det innebär att vi ställs mot IF Elfsborg, IFK Göteborg, Halmstads BK och Malmö FF i P19 och Halmstads BK, Malmö FF, IFK Göteborg och Helsingborgs IF i P17.

Vinnarna i Allsvenskan Södra ställs mot vinnarna i Allsvenskan Norra i en SM-final. I P19 möts även tvåorna, för att kora en trea – som tillsammans med ettan och tvåan kvalar in i Nordiska Mästerskapen 2021. Värt att notera är att vinnaren i P17 får en plats i Uefa Youth League.


Matcherna på söndag är stängda för åskådare, men vi livesänder dem!


Se P16 och deras avgörande match mot Norrby HÄR.

Se P17 mot Malmö FF HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.