Succé för inspirationsdagarna med OBOS - BK Häcken BK Häcken
CSR
2022-05-12 15:39:04
Succé för inspirationsdagarna med OBOS

Tillsammans med BK Häckens samarbetspartner OBOS har BK Häcken haft möjligheten att bjuda in över 150 spelare från åtta olika föreningar för en inspirationsdag där unga spelare fått möjligheten att träffa sina idoler och därmed skapa drömmar om att själva nå elitfotbollen i framtiden.

 

De inbjudna lagen har varit flicklag i åldrarna 10–12 år och har under en halvdag tillsammans med vårt damlag fått följa delar av damlagets träning, fått en rundvandring på anläggningen, haft autografskrivning med spelarna och genomfört ett kortare träningspass med damlagets tränare innan dagen avslutats med en fika och en frågestund.

– Vårt besök på Gothia Park Academy är något tjejerna i Jitex F2012 kommer bära med sig i hela sina liv. Att få komma så nära sina idoler och inte bara se hur de tränar och har det utan även få möjlighet att spela med dem och ställa alla sina frågor gav definitivt en skjuts för deras eget fotbollsintresse. Det var ett gäng väldigt glada tjejer som återvände till Mölndal med idolbilder, autografer och drömmar om en framtid som fotbollsproffs, säger Daniel Muthas, ledare för Jitex F2012.


Varje spelare har under inspirationsdagen fått med sig ett OBOS-kit innehållande en gympapåse, boll och vattenflaska, biljetter till valfri match i OBOS Damallsvenskan som ett tack för deltagandet under dagen.

 

– Det har varit ett stort tryck på anmälningarna och vi har länge sett fram emot att få dra i gång dessa träffar och det har varit väldigt uppskattat. Det är en underbar känsla att kunna bjuda hit mindre föreningar och få inspirera unga fotbollsspelare till att se möjligheten att nå den svenska eliten. Vi vill uppmuntra fler barn och ungdomar till att fortsätta med fotboll och bygga fler kvinnliga förebilder. OBOS stora mål med sitt partnerskap går i linje med klubbens fokus på hållbar utveckling, där jämställdhet är en viktig del. Det känns väldigt bra att vi tillsammans med OBOS kan jobba för att skapa en bättre och mer jämställd framtid, säger Panteha Milanian, projektledare för Vägen Framåt – BK Häcken.


Inspirationsdagarna är fullbokade under 2022.


Kontakta [email protected] om du har frågor gällande OBOS-besöken. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.