Herr
2019-12-04 14:36:00
Alms årskrönika: En titt i kamerarullen

Andreas Alm summerar 2019 under årets sista månad. I 24 avsnitt fram till julafton berättar han om året ur sitt perspektiv som huvudtränare för BK Häcken. Ibland genom en kortfattad lucköppning, andra dagar längre och mer betraktande.

Så följ med Andreas in i champagnedoftande omklädningsrum, ta del av känsloutbrott från domarrum och minns de avgörande ögonblicken från det bästa gulsvarta året i Bollklubben Häckens historia. Här är Andreas bestående tankar från fotbollsåret 2019 – med en glimt av 2020.



4. Åtta bilder från året


Ett år går fort, det inser jag när jag bläddrar i kamerarullen på mobilen. 

Här är några utvalda bilder.



1. Tar du en promenad på gatorna i Örebro så träffar du snart på bröderna Yasin. Foto: Ahmed Yasin.



2. Damlaget (grattis!) stod starka säsongen igenom och halvvägs tyckte Patrik "Ghazza" Ghazarian att de nio ledarna i herrlaget kunde få känna på att vara bildlig del av framgången.



3. Tre generationer (nåja) BK Häcken-tränare på SvFF-utbildning skickade glad hälsning till Sonny i våras. 



4. BK Häcken har genom åren åkt på flera träningsläger utanför Europa, senast till Sydafrika, och fått mycket mervärde genom åren bortom alla träningspass. Taffelberget är numer ett av de sju nya underverken i världen med nästan overklig utsikt över Kapstaden. 



5. Att besöka andra ledare i andra miljöer har alltid stått högt på min lista för att hitta nya tankar. Inför 2019 blev det ett besök hos Luleå Hockey och Tomas Berglund med tränarteam.



6. Vi anser att vi har det bäst tränade ledarteamet i landet. Det medicinska teamet, här representerat av fysioterapeut Johan Sandberg och sjukgymnast Patrik Ghazarian, är monster.



7. Årets familjeläger gick till Grebbestad, med traditionell femkamp. Dottern Signe, 8, fick följa med och hittade klätterhöjd med rätt färger. 



8. Är det BK Häcken-gala med glamourtema så är det. Målvaktstränare Mats Johansson och fysiolog Pontus Ekblom (med materialchef Kjell-Ove Johansson i bakgrunden) ville förstås ha en bild med clownen med hatt.




Missat de tidigare delarna av Alms årskrönika? Du hittar dem här:

1 december: "Årets bästa och varmaste match"

2 december: "Två trendbrott på två år"

3 december: "Lögn, förbannad lögn och statistik"

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved