Hisingsturné för Football Friday i sommar - BK Häcken BK Häcken
CSR
2020-07-02 14:51:05
Hisingsturné för Football Friday i sommar

Football Friday ger sig imorgon ut på Hisingsturné, som sträcker sig över de kommande sju fredagarna. Konceptet är detsamma, men på olika platser på Hisingen varje fredag.


Under maj och juni har Football Friday haft en förlängning av ordinarie verksamhet, där vi flyttat ut från Lundbystrandshallen och Brunnsboskolan till Slätta Damms IP och utomhusplanen vid Brunnsboskolan. Där har ungdomar fått möjligheten att samlas för att spela fotboll och umgås tillsammans, vilket varit välkomnande i en vardag som förändrats drastiskt under coronapandemin.

– Det känns fantastiskt att vi kunnat förlänga Football Friday under våren. Det har varit utmanande månader för alla och att kunna erbjuda lite fotbollsglädje för ungdomarna på fredagskvällarna har känts givande och vi har märkt att det varit väldigt uppskattat, säger Panteha Milanian som ansvarar för Football Friday hos BK Häcken.


Nu beger sig dessutom Football Friday ut på turné. Tillsammans med ungdomssatsningen Hisingen har BK Häcken fått stöd via IOFF och Social Resurs, för att genomföra turnén. Under sju veckor, från 3 juli till 14 augusti kommer Football Friday arrangeras på sju olika platser på Hisingen. Förutom spontanfotboll kommer det även finnas möjlighet till andra aktiviteter på plats. 

– Idén med turnén är att erbjuda fler ungdomar från olika delar av Hisingen möjligheten att ta del av Football Friday. Många ungdomar får inte åka till andra stadsdelar och utanför sina områden och därför vill vi komma till dem. Vi hoppas få träffa många nya ansikten och att ungdomar som normalt inte träffar varandra möts och tar del av gemenskapen, säger Panteha Milanian.


Först ut är Sälöfjordsvallen på Västra Hisingen, där vi imorgon spelar mellan klockan 16.00-19.00.


Schema för Football Friday på turné


3 juli kl. 16.00-19.00 Sälöfjordsvallen, Västra Hisingen.

10 juli kl. 16.00-19.00 Brunnsbo, Kåserigatan 5, Norra Hisingen.

17 juli, kl. 16.00-19.00, Slätta Damm IP, Lundby.

24 juli kl. 16.00-19.00, San Siro i Biskopsgården, Västra Hisingen.

31 juli kl. 16.00-19.00, Gothia Park Academy, Norra Hisingen.

7 augusti kl. 16:00-19.00, Torslandaskolans fotbollsplan, Västra Hisingen.

14 augusti kl. 14.00-17.00, Bravida Arena, Lundby.


Med hänsyn till rådande läge, tar vi endast emot 50 ungdomar per tillfälle, ingen föranmälan krävs. 


Läs mer om Football Friday här


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.