Herr
2019-12-07 14:00:00
Alms årskrönika: "Rätt fel tips 2020"

Andreas Alm summerar 2019 under årets sista månad. I 24 avsnitt fram till julafton berättar han om året ur sitt perspektiv som huvudtränare för BK Häcken. Ibland genom en kortfattad lucköppning, andra dagar längre och mer betraktande.

Så följ med Andreas in i champagnedoftande omklädningsrum, ta del av känsloutbrott från domarrum och minns de avgörande ögonblicken från det bästa gulsvarta året i Bollklubben Häckens historia. Här är Andreas bestående tankar från fotbollsåret 2019 – med en glimt av 2020.



7. Rätt fel tips inför 2020


108 dagar kvar. Sedan ska den allsvenska cirkusen till Arlanda på traditionell upptaktsträff.


Clarion Hotel Arlanda Airport står åter som värd för Allsvenskans upptaktsmingel 2020. Tisdag 24 mars ska cupfinal lottas, förväntningar fördelas och betyg på tränarnas outfit sättas.

Samt det viktigaste: media ska tippa hur Allsvenskan slutar 2020.

I stället för att tippa hur Allsvenskan slutar ska jag nu tippa hur experterna tror att Allsvenskan slutar. Det svåra med det, är att jag måste tippa fel sluttabell för att få rätt.

Enklast är att börja med oss själva och sedan fördela tipsen över och under oss – vi kommer att tippas sjua. Aftonbladets Linn Nordström var, vad jag minns, ensam i fjol om att tippa oss som mästare, totalt blev vi tippade fyra och fick äntra scen med de tre stora ekonomierna: Malmö, AIK och IFK Norrköping. 


Sedan dess har Hammarby utmanat Djurgården om guldet och IFK Göteborg flermiljonrustat redan i somras. Sex lag som får media att klickdregla: de fyra främsta lagen i den allsvenska maratontabellen plus mästarna Djurgården och publikmagneten Hammarby.Sjundeplatsen får vi för ett år som startar utan Paulinho och Jeremejeff och för en svag höst, men också för att klubben stadigt har etablerat sig allt närmare titlar och tabelltoppen. Malmö tippas förstås som mästare och Varberg att åka ur.

Sedan börjar det på riktigt.


Så här tippar jag att experterna tippar 2020

  1. Malmö FF
  2. Hammarby
  3. Djurgården
  4. AIK
  5. IFK Norrköping
  6. IFK Göteborg
  7. BK Häcken
  8. Elfsborg
  9. Helsingborg
  10. Örebro
  11. Kalmar
  12. Östersund
  13. Mjällby
  14. Sirius
  15. Falkenberg
  16. Varberg




Missat de tidigare delarna av Alms årskrönika? Du hittar dem här:

1 december: "Årets bästa och varmaste match"

2 december: "Två trendbrott på två år"

3 december: "Lögn, förbannad lögn och statistik"

4 december: "En titt i kamerarullen"

5 december: "Årets mål"

6 december: "Den moderna fotbollen är smuts"

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved