Herr
2019-12-10 14:44:00
Alms årskrönika: "Tack för maten!"

Andreas Alm summerar 2019 under årets sista månad. I 24 avsnitt fram till julafton berättar han om året ur sitt perspektiv som huvudtränare för BK Häcken. Ibland genom en kortfattad lucköppning, andra dagar längre och mer betraktande.

Så följ med Andreas in i champagnedoftande omklädningsrum, ta del av känsloutbrott från domarrum och minns de avgörande ögonblicken från det bästa gulsvarta året i Bollklubben Häckens historia. Här är Andreas bestående tankar från fotbollsåret 2019 – med en glimt av 2020.



10. Tack för maten!


Denna lucköppning doftar mat.

Ingen julmat.

Maten från Kerstins och Amys vinnande recept.


December är en svårslagen matmånad med företagstallrikar, julbord och nyårssupé på menyn, det ena tabberaset efter det andra. Spelare och ledare på GPA njuter dock av maten även de andra elva månaderna. 

Maten gör Kerstin och Amy. Med bravur.


Som tränare och före detta spelare vet jag hur lurigt det är med mat till en hel trupp: allergi, mattrender, religion, tycke och smak. På träningsläger, bortamatcher och resor ska det stämma och för oss även varje träningsdag på GPA.

Innan vi tränare kan sätta våra taktiska tänder i spelarna måste de bland annat sova minst åtta timmar, dricka rätt mängd vatten och fylla på med mat. Jag är (g)astronomiskt tacksam över att ha fått njuta av Kerstins och Amys recept, det har gett oss många trepoängare och glädjestunder. 


Så: Stort tack för maten!



Missat de tidigare delarna av Alms årskrönika? Du hittar dem här:

1 december: "Årets bästa och varmaste match"

2 december: "Två trendbrott på två år"

3 december: "Lögn, förbannad lögn och statistik"

4 december: "En titt i kamerarullen"

5 december: "Årets mål"

6 december: "Den moderna fotbollen är smuts"

7 december: "Rätt fel tips 2020"

8 december: "Från Hisingen, bäst i stan"

9 december: "Åldersdiskriminerade tränare"

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved